Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

FaceBook















Θετικά Αρνητικά  της χρήσης facebook
Το Facebook δημιουργήθηκε το 2004 από απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Harvard.  Αποτελεί την δεύτερη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα παγκοσμίως με πρώτη τη Google και τρίτη το YouTube.
Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο διαδικτυακό μέσο, υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με τους κοντινούς μας ανθρώπους και δυνατότητα να μοιραζόμαστε πράγματα μαζί τους. Η ιστοσελίδα είναι μεταφρασμένη σε περισσότερες από 70 γλώσσες. 

Θετικά
1. Δημιουργία ομάδων
Μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι αρχικά έχουν ενταχθεί σε δικτυακές ομάδες για να υποστηρίξουν τα μέλη-οργανωτές στον κάθε στόχο τους.

2. Άμεση επικοινωνία - εκμηδενίζει αποστάσεις
Εύκολα και γρήγορα πλέον επικοινωνούν μεταξύ τους οι άνθρωποι από διάφορα σημεία του κόσμου, με μηδενικό κόστος.

3.Γνωριμία με άτομα με κοινούς στόχους κ ενδιαφέροντα
Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται σε επαφή με άλλους χρήστες, μαθαίνουν για την ζωή τους, γίνονται φίλοι (στο διαδίκτυο), όμως μπορούν να αναπτυχθούν και φιλίες στην πραγματικότητα (εκτός διαδικτύου). 

4. Εργαλείο για εξυπηρέτηση επαγγελματικών σκοπών κ στόχων 
Μπορούν όλοι οι άνθρωποι να προβάλλουν και να διαφημίζουν τις επιχειρήσεις τους και να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους σχέσεις.

5. Μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας
Οι χρήστες ανταλλάσσουν απόψεις μεταξύ τους, μαθαίνουν για τις διάφορες κοινωνικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις, βλέπουν φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί. Διαθέτει παιχνίδια που μπορούν να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως δωρεάν.


Αρνητικά
1. Με το Facebook χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Προσφέρει εύκολα δημόσιες σχέσεις, αναπτύσσεις φιλίες, συναισθήματα, σου δίνει δυνατότητα παρακολούθησης της καθημερινής ζωής των άλλων.
Στην πραγματικότητα "ρουφάει" τον ελεύθερο χρόνο και όσο περισσότερους φίλους αποκτάει κάποιος, τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Συνεπώς χάνεται μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου των ανθρώπων σε μία ψευδαίσθηση, ξεχνώντας την ουσία: πως είναι να ζεις αληθινά. 

2. Μετατρέπεται σε εξάρτηση. 

Ο χρόνος που σπαταλιέται υπερβολικός...
 Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να χτίσεις ένα καλό προφίλ, να βρεις πολλούς φίλους και να ξεκινήσεις την διαδικτυακή σου επικοινωνία. 
Ο κόσμος εθίζεται και προσπαθεί να κάνει ακόμα περισσότερα, να γίνει περισσότερο αρεστός στους "φίλους" του. Πολλοί κάνουν το fb κομμάτι της ζωής τους και ζούνε με αυτό. 


3. Έκθεση σε μεγάλο βαθμό των προσωπικών δεδομένων.

 Πολλοί λένε ότι απασχολούνται 5-10 λεπτά την ημέρα.  Είναι όμως αλήθεια; 
 Η εξάρτηση φτάνει σε βαθμό να θέλουν να δείξουν στους άλλους ότι "περνάνε καλά", χωρίς όμως να ενδιαφέρονται αν αυτό είναι πραγματικότητα. 

4. Δημιουργεί την αυταπάτη φιλίας με αγνώστους.

5.Επιδεικνύουμε μια εξωτερική εμφάνιση διαφορετική από την πραγματικότητα, ανεβάζοντας φωτογραφίες ιδιαίτερα καλοτραβηγμένες.

6. Ενισχύει το κουτσομπολιό

7. Οδηγεί σε Απομόνωση

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε videο με θέμα το FACEBOOK ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης και οι κίνδυνοι που κρύβει για τους νέους. Αποτελεί αντικείμενο ερευνητικής εργασίας των μαθητών της Α΄ τάξης του 1ου Λυκείου στη Ζάκυνθο.




4 σχόλια:

  1. KΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!! ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ:

    https://diafimiseto.wordpress.com/2017/05/16/%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-facebook/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!! ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ:

    https://diafimiseto.wordpress.com/2017/05/16/%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-facebook/

    ΑπάντησηΔιαγραφή